پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

استاد دانشگاه کنتاکی آمریکا گفت: اغلب مسلمانان به مهدی موعود (عج) و مساله ظهور معتقد هستند و تنها گروه اندکی از اهل تسنن به این مساله اعتقاد ندارند.

به گزارش گروه اعزامی مرکز خبر حوزه، الیور لیمن، که درباره میزان گرایش مذاهب اسلامی به مساله مهدویت تحقیات و پژوهش‌های علمی بسیاری انجام داده است، امروز طی سخنانی در کمیسیون ارایه مقالات دومین روز از برگزاری هفتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت با اشاره به مطلب فوق ابراز داشت: آن چه من از تحقیقات مختلف برداشته کرده ام این است که دکترین مهدویت نه تنها در میان شیعیان، بلکه در میان اهل تسنن هم جایگاه بسیار کلیدی و مهمی دارد، هر چند که کارکردهای آن در هر کدام از مذاهب متفاوت است.

وی اضافه کرد: آن چه در این عرصه مهم است این که، احادیثی که مبتنی بر ویژگی‌ها و شاخصه‌های اصلی مهدویت در اسلام است از سوی پیروان هر دو مذهب مورد قبول می‌باشد.

این اندیشمند انگلیسی ادامه داد: مفهوم مهدویت در میان دو مذهب بزرگ اسلامی تفاوت بزرگی ندارد، هر چند درک عملی مفهوم مهدوی در میان شیعیان و اهل تسنن مفتاوت است.

* هشدار ابن خلدون در خصوص مهدویت

وی همچنین به بحث تاریخی ابن خلدون درباره ادعاهای افراد درباره ظهور منجی اشاره و تصریح کرد: ابن خلدون در مقدمه کتاب خود نسبت به استفاده سیاسی برخی افراد از مفهوم مهدویت و ادعای مهدی بودن هشدار داده و آن را خطری برای مفهوم مهدویت دانسته است.

لیمن در پایان سخنان خود با اشاره به این که پرداختن به مساله مهدویت امروز بیش از هر زمان دیگری لازم و ضروری است، یادآور شد: هدف از نگارش این مقاله، اساسا پرداختن به مباحث اختلافی میان مسلمانان نبوده، بلکه در پی بررسی علمی نظرات مطرح شده در میان پیروان شیعه و سنی درباره مفهوم مهدویت بوده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha